După cum începe viitoarea nouă Constituţie, scoasă din revizie cu roţile-n sus (vorba colegului Loieru’: a decedat de cujus), nu puteam adopta decât un titlu mistic. De ce e important să scrie în Constituţie cine a contribuit la formarea Statului Român modern este peste puterile noastre de înţelegere.

Şi, după cum v-aţi dat seama deja, noi suntem supereroi şi avem superputeri.

Oricum, un lucru e clar. Să afirmi că BOR şi alte culte religioase au contribuit la naşterea în chinuri a statului modern, e ca şi cum ai spune că procurorul e cel mai bun avocat al apărării, marea e cea mai importantă apă curgătoare sau că Mitrache e mai bun la penal decât Streteanu.

De fapt, de ce revizuim Constituţia? Probabil, din mai multe motive:

1. Ca sleeping beauty Crinuleţ să-şi bage în CV că e tatăl adoptiv al Constituţiei (fiindcă ăla natural a cam decedat săracu’). PS: noi suntem apolitici, deci nu ne luaţi cu poveşti portocalii sau de alte culori, că nu ne impresionaţi.

2. Să modificăm IAR câţi ani stă un tovarăş la Cotroceni. Ne jucăm de-a termenul de expirare. În loc să facem republică parlamentară. Sau bananieră dacă e până acolo, măcar că aşa am fi mai apropiaţi de realitate.

3. Să ne facem referendum când vrem noi cu 30% din potenţiabilii mituibili cu ulei, făină, zahăr şi CD-uri cu Adi Copilu’ Problemă Singur Acasă. La naiba, de ce îi mai zice referendum? Să-i zică Preferendum şi cei care-l organizează să aleagă un procent care le convine pentru cvorum: 5%, 10%, 12 la pătrat, radical din 3.

4. Să nu se mai întâmple să ajungă un procuror – şef CSM. Că se irită juzii. Şi după aia dau hotărâri nasoale. Mai nasoale, adică.

5. Să liberalizăm, aparent, iniţiativa legislativă. Nu ne mai trebuie 100.000 de oameni, ci doar 75.000. E ca şi cum ţi-ar zice nevasta: e ok dacă nu o ai de 30, mă mulţumesc şi cu 28.

Şi, uite-aşa, am putea continua. Din punctul nostru de vedere merită să revizuim Constituţia numai dacă:

a) Obligăm fiecare familie să contribuie la fondul naţional de viitori îndoctrinaţi cu minim 4 puradei. Din ăia albi.

b) Interzicem avortul. Şi, ca să fie corect şi egalitate între sexe, masturbarea cu finalizare va fi cel puţin contravenţie.

c) Înfiinţăm un partid unic, Partidul Constituţional Român (PCR – coincidenţă, nu săriţi) să nu mai fie probleme penale de genul votului multiplu. Din contră, votul multiplu trebuie ridicat la rang de principiu electoral. Denotă diversitate de opinii. Chiar dacă e una singură exprimată de mai multe ori.

d) Introducem învăţământul obligatoriu de două clase. Să poată spune şi miliţienii că au studii medii.

e) Modificăm durata reţinerii la 72 de ore (sincer, asta nici nu ar fi chiar aşa de rău, din motive cunoscute de practicieni) şi introducem Motivul Unic de Arestare – de rang Constituţional, intitulat: c-aşa vrea muşchiu’ judelui.

Şi-ar mai fi. Poate în episodul 2, după ce trece revizuirea. Că n-avem chef să dăm idei pe gratis. Cine vrea să treacă pe la ghişeul nostru de propuneri constituţionale indecente, livrate contra cost, n-are decât.

E deschis non-stop.