Pentru că sfaturile bune sunt valide numai dacă le dă cineva cu mai mult de 20.000 dă fani la pagina de FB, i-am cerut lui Cristi D. nişte sfaturi suplimentare pentru studenţimea proaspăt întoarsă din vacanţa de restanţe. Ne-a transmis o încheiere de amânare de pronunţare a amânării aşa că nu putem decât să bănuim că ar fi vrut să vă zică şi următoarele:

  1. Nu vă faceţi avocaţi. E păcat să muriţi de foame când sunt atâtea slujbe bine plătite la stat.
  2. Faceţi-vă judecători. E amuzant să vezi cât de tare enervezi un avocat dacă-i reduci onorariul. În plus, îl înveţi minte că n-a ascultat de sfatul meu nr. 1.
  3. Faceţi-vă procurori. După aia, dacă vă enervează şefu’, cereţi să vi se aprobe numirea ca judecător. După aia, aplicaţi sfatul nr. 2.
  4. Dacă totuşi vă faceţi avocaţi, nu daţi mită judecătorilor. Decât cu chitanţă. Zâmbiţi-le pe holul instanţei chiar dacă v-au redus onorariile. Altfel, la următoarea cauză s-ar putea să vă şi amendeze. Sau mai bine nu vă faceţi avocaţi. Sfatul ăsta nu-mi place cum a ieşit.
  5. Nu faceţi sex cu profesorii doar ca să obţineţi o notă de trecere. Spuneţi-le că-s atrăgători, că se îmbracă bine, râdeţi la toate glumele proaste pe care le fac. După aia, când ajungeţi judecători, dacă profii-s şi avocaţi le puteţi reduce onorariile cu motivarea: „la ce glume proaste aveai în facultate mă mir că te angajează cineva ca avocat”.
  6. Căutaţi tabloul de onoare din facultatea în care sunteţi. Sigur mă veţi găsi acolo, la loc de cinste. În toate facultăţile din România. Dacă nu există unul în facultate, daţi-mi de ştire să remediez problema.
  7. Nu acceptaţi profesorii care vin la curs şi dictează. Scoateţi-i afară cu huiduieli şi picioare în fund şi închideţi uşa. Apoi faceţi-vă selfie de grup cu #unitisalvamdreptul. În sesiune, revoltaţi-vă că se dau grile, nu redacţional sau de ce redacţional, nu grile sau de ce oral, nu redacţional. Sau de ce se dă examen. Oricare ar fi modul de examinare, scoateţi cărţile pe masă şi ziceţi: „şi tu ai citit de pe foaie la curs”. Dacă încă nu vă tutuiţi cu profesorul formularea corectă va fi: „Şi dvs. aţi citit de pe foaie la curs”.
  8. Nu fiţi fraieri să cumpăraţi cursuri. Citiţi ce scriu eu pe Juridice şi citaţi din mine la examen. Imposibil să fi omis ceva în înţelepciunea mea care să nu vă aducă o bursă de merit.
  9. Nu acceptaţi alte sfaturi de pe Facebook, dacă nu-s ale mele. Sau ale loierilor.

Vacanţă plăcută! Ăăăăă, adică spor la toceală.

#spunenu (doar atât, nu contează cui)