L-am întrebat la un moment dat pe Robi Ciobanu dacă… el este Robi. Cu lacrimi în ochi, a recunoscut. Şi ne-am decis să punem la cale o redacţie de genii şi totodată să iniţiem proiectul loieri.ro.

De la lansarea oficială a site-ului nu a trecut nici măcar un an. Dar suntem mai fericiţi ca un inculpat într-un dosar de corupţie care s-o ales cu un 18 indice 1. Între timp, am depăşit cota de 1000 de tovarăşi pe Facebook. Ba chiar prietenul cu nr. 1000, domnişoara Gal Diana-Andreea, urmează să fie premiată de prietenii de la Universul Juridic pentru curajul manifestat. Şi anume, o să îi ajungă în cutiuţa poştală cu titlu gratuit şi cu dedicaţie specială, ceea ce primesc tot timpul poliţiştii de crăciun de la părinţi dar nu reuşesc niciodată să citească – Codul penal şi Codul de procedură penală în versiune actualizată şi consolidată.

Tot în această perioadă, am depăşit cota de 30.000 de vizitatori pe loieri.ro. Dar ce ne bucură cel mai mult, este faptul că eforturile noastre au fost răsplătite de atenţia acordată de oameni de calibru din mediul academic loierean. Am reuşit în acest context să purtăm discuţii ce s-au concretizat în interviuri mult devorate de cititori cu distinşii Florin Streteanu şi Radu Chiriţă. Am reuşit de asemenea să ne promovăm unele materiale pe cel mai accesat site juridic din România – juridice.ro -, cu sprijinul onorabilului Andrei Săvescu.

Nu putem să omitem faptul că ne-a bucurat nespus când, ieşind la o bere cu prieteni loieri, s-au iniţiat discuţii despre materialele publicate de noi. Discuţii la care am participat cu entuziasm, gândindu-ne însă cum ar reacţiona aceştia dacă ar cunoaşte că discută cu cei despre care se discută. De asemenea, ne-au trecut fiorii atunci când am trecut pe la DIICOT ori DNA, iar pe calculatoarele acestora se vedea afişat un site albastru cu oi plutind în partea stângă.

Am înţeles că stickerele loieri.ro au ajuns să fie şi ele lipite… chiar în facultăţi ori biblioteci, ceea ce este un sentiment extrem de plăcut ţinând cont că nu noi am fost cei care ne-am pus libertatea în pericol prin această acţiune de gherilă. Le mulţumim cu această ocazie celor care au pus o mână la răspândirea veştii cum că există pe lume loieri dispuşi să dea picioare în fund ălora care şi-o merită.

Iar acesta este doar începutul. Între timp, redacţia a adoptat noi loieri. Între timp, am realizat că suntem dispuşi să criticăm până ce o să schimbăm ceva în mentalitatea ălora de duzină. Rămâneţi aproape… dacă doriţi să fiţi martori la schimbarea polilor.

Am zis!