Surprize, surprize, ce-o să vă aducă moşul, în funcţie de cât de scurt vă e băţul pe care l-aţi tras în viaţă:

Judecători. Un grefier în plus pe fiecare complet, să se ocupe de excesul de dosare rămase nesoluţionate pe final de an, şi care să muncească cu hărnicia un spiriduş, să expedieze avocaţilor în ajunul Crăciunului toate rezoluţiile rămase restante. Că doar nu or fi având ei altă treabă între Crăciun şi Revelion decât să răspundă în termen de 5-10 zile excesului vostru creativ.

Procurori. Un organ de cercetare în plus, bun de alergat în toate direcţiile, mai ceva ca Rudolf în timpul sezonului cadourilor. Şi câţiva procurori nou intraţi în sistem, să le pasaţi dosarele alea grele, pe care nu aveaţi chef să lucraţi nici înainte să ajungă grele.

Grefieri. Un program informatic nou, plătit cu câteva milioane de euro de la bugetul de stat, care să vă facă toată treaba, cât timp voi cumpăraţi cadouri de Crăciun celor dragi. Şi câte un IT-ist care să vă înveţe pe fiecare în parte cum să folosiţi sistemul, începând cu lecţii simple, de word, pus diacritice, pus cratime.

Executori judecătoreşti. Un jandarm nou, solid şi trecut prin focurile şi experienţa protestelor din 10 august, care să vă bată bine şi preventiv debitorii executaţi.

Practicieni în insolvenţă. Un ţepar imobiliar abil, care să bage în insolvenţă principalele firme de construcţii, în timp ce număraţi anticipat puhoiul de bani pe care o să-l faceţi şi Romica Puceanu vă cântă duios în căşti „deschide, gropare, mormântul!”

Notari. Nimic, vouă nu vă aduce nimic, că aveţi deja destule.

Avocaţi. Un client tânăr, înalt, brunet şi plin de bani, care să vă ia de nevastă şi să vă recalifice profesional. Şi nu puneţi întrebări stupide. E valabil pentru ambele sexe.

La anu’ şi la mulţi… ani…