Dacă cel mai de naşpa lucru pe care l-ai trăit în viaţă o fost perioadele de sesiune din facultate, înseamnă că te aşteaptă o surpriză. Naşpa să ai restanţe? Categoric. Prietena ta bursieră nu te mai vrea, colegii te iau la mişto că ai mai multe restanţe la activ decât are Steaua campionate câştigate, decanul îţi face cadou un tricou pe care scrie “Sponsorul oficial al Facultăţii de Drept”, treburi din ăstea…

Simţi că nu mai poţi respira printre atâtea plânsete. “Iar succesiuni, iar contracte, iar restanţe“, te trezeşti din somn vorbind singur. Te uiţi la peretele alb din faţa ta şi îţi imaginezi o pată mare de sânge după ce îţi zbori creierii lasând o scrisoare de adio pentru Chirică cu titlul “Ultima succesiune din viaţa mea ţi-o dedic ţie“.

Ce poate să fie mai groaznic decât sesiunea de la drept?“. Asta este întrebarea care de frământă în fiecare noapte. Pentru că ştim că somnul e important, îţi oferim noi răspunsul.

  1. E mult mai naşpa să ai hemoroizi. Aici nu necesită explicaţii. Chiar e de rahat.
  2. Sau să îţi moară câinele pe care l-ai avut de 12 ani. Să te trezeşti într-o dimineaţă şi să ieşi cu lesa la plimbare. După care să realizezi că te plimbi ca boul singur prin parc.
  3. Sau să te părăsească prietena pentru vreun seminarist cu burtă. “Ce are el şi nu am eu?”… păi… cam toate examenele luate. Şi un loc de muncă.
  4. Sau să îţi dai seama că deşi ai dat atâtea examene şi ai terminat facultatea, examenele nu s-au terminat. INM sau Barou, te aşteaptă alte examene, alte grile, alte subiecte, alte nopţi nedormite învăţând. Când se va termina? La un moment dat. Dar până atunci nu va mai rămâne nimic din tine. Jon Snow o murit, o înviat iar amu e pus pă treabă. Tu nu o să mori, dar nici nu a început bine viaţa şi e foarte posibil să ai deja experienţă în calitate de cadavru.
  5. Sau să îţi dai seama că 68 sau 69 pare mult, dar pentru INM s-ar putea ca nici măcar 74 să nu fie suficient. Aici cel mai mult suferă ăia de nu au avut o restanţă în viaţa lor. E naşpa să te crezi fără de moarte şi să te trezeşti apoi că îţi pui problema că urmează să pierzi un an din viaţă până la următorul examen de intrat la INM sau în Barou.
  6. Sau să ajungi la 30 de ani şi să îţi dai seama că deteşti ceea ce faci. Mediul de lucru e infect, toţi din jurul tău sunt nişte retrograzi, iar tu parcă eşti cuplat în matrice (Matrix). Bagi 8-12 ore pe zi ca fraierul, face altul bani pe spatele tău, iar la final te duci acasă fericit că ai bani să îţi cumperi un covrig. Orice profesie e nobilă. Până ajungi să ai câţiva ani experienţă. După aia îţi vine să ceri spor de ruşine. Că începi să ai diaree când luni e precum marţi, miercuri, joi sau vineri.

Deci da, bagă lacrimi de sesiune. Că o să vină vremuri mai bune. Ha-ha-ha?

Am zis!