Continuăm cu recenziile primite de la cititori despre Iustopia. De data aceasta Cristian Gheorghe aka Kristian Kristian a ales un mod mai aparte de a vorbi despre carte: a lăsat-o pe ea să vorbească. După cum puteţi citi în cele ce urmează.

Nu ştiu cine este angajatul firmei de curierat care mi-a livrat cartea, dar acel om avea un chip senin pe care mi-l voi aduce aminte încă mult timp. E unul din momentele acelea nesemnificative (să zicem) dar care-ţi rămân în minte: firav, blând, zâmbitor – un adevărat bunic!

Robi e un idealist! Robi are spirit de justiţiar! Robi gândeşte ,,NORMAL”! Robi gândeşte cum un om sănătos la cap ar putea să gândească! De ce zic ,,ar putea”? Pentru că omul ar putea să fie sănătos la cap oricum şi totuşi să nu gândească precum Robi.

Robi a crescut cu Varain, Bălaiu’ şi Iliuţă! (doar pentru cunoscători)

Robi nu-i cioban! Robi are spirit! Robi este sculptor!

Mi-a plăcut când m-a scris! Mi-a plăcut că mi-a dat din el! (De altfel sunt el! Parte.) Sunt simplă când vreau să te induc în eroare, dar nu „uşoară” şi „complicată” când vreau să te fac să-ţi cadă faţa! Sunt o lady când cred de cuviinţă sau când trebuie, dar te pot pocni mai ceva ca Ali dacă te pui cu mine! O să stau cu tine la o cafea, să discutăm, dar te rog nu da dovadă de prostie pentru că o să fug mai ceva ca Chrissie Wellington în cursa pentru titlul mondial şi îţi va fi greu să ţii pasul! O să te enervez, o să te deranjez, o să-ţi dau palme şi o să te critic pentru că te vreau treaz! Tu o să mă placi şi nu o să te plictiseşti de mine! Ştii că nu te-aş minţi niciodată – asta e o altă formă de a spune că mereu îţi voi zice adevărul! Te deţin = eşti al meu pentru 240 de pagini şi după ele!”

Abia aştept următoarea carte!