Ora 8. Cristi D. nu prinde taxiul spre examen. Îşi ia o cafea de la automatul de la colţ cu CSM-ul şi adoarme. Visează.

Ora 9. Îl trezeşte o bubuitură puternică. Toţi candidaţii au picat înainte chiar să intre în săli. A pus frână metroul şi au picat peste comisia de examen care stătea în primul vagon şi supraveghea dacă se vede vreo luminiţă la capătul tunelului. Beznă. Numai RIL-uri, decizii CCR şi HP-uri. Doctrină nexam. Jurisprudenţă? Mai bine lipsă. Îşi dă două palme dar nu se trezeşte. E clar că nu visează. A început apocalipsa justiţiei din România.

Ora 10. Pe mesele de examen e plin de coduri vechi şi noi. Un exemplar rătăcit din „Ciocoii vechi şi noi” e răsfoit de Streti. „Din ăsta n-am dat grile anul ăsta, cum de l-am putut rata? Las că dau la anul.” Toată lumea plânge de mila candidaţilor de anul viitor. „Nu va mai fi un nou examen la anul”, îi linişteşte Cristi D. Voi sunteţi ultimii. Ultimii Mohicani.

Ora 11. Coffee break. Se fumează jointuri cu iarbă bio. Pentru răspunsuri inspirate. DIICOT-ul ţine de 6. Să nu vină Codruţa. „Asta e în stare să ne ia din competenţă până şi drogurile de risc. Doar şi folosirea lor e tot un abuz”. În serviciu.

Ora 12. Tudorel T. le vorbeşte candidaţilor despre importanţa sancţionării globale a legii penale mai favorabile. „Ăi, mai dă-o şî-n rectoratu’ mieu, ăi! Şe tăt atâta leje favorabilî?! Unde-i leje nu-i tocmeală, ăi!” Cristi îi întinde o felie de tort. Pe tort scrie: R.I.P. Convenţia!

Ora 13,30. Digi24/7 prezintă ştirile pe scurt. Foarte pe scurt. Nici n-apuci să le vezi.

Ora 13,31. Candidaţii plâng de bucurie. Juzii de la CCR şi-au dat demisia. Singura care a refuzat a fost Livia Stanciu. „Eu nu plec, de abia am venit. Nu plec nici de mă şantajează Tudorel cu o felie de tort.” Îşi şterge subtil un firicel de poftă de la vârful gurii. Ce s-ar mai înfrupta şi ea din Convenţie…

Ora 14,00. Candidaţii râd de nervi. Niciun răspuns nu era corect. La nicio grilă. Aşa ceva nici în visele lui Cristi D. n-ai mai văzut.

Ora 15,29. Toată lumea aşteaptă colana oficială cu rezultatele. În schimb, trece doar colana oficială.

Ora 17,00. Toată lumea serveşte ceaiul de la ora 5. Visul ăsta devine plictisitor, îşi zice Cristi D. Şi se trezeşte.

Pentru varianta complet plictisitoare, care ne-a inspirat, a se vedea siteul de cultură de aici.

Discleimăr: Niciun candidat din visul lui Cristi D. nu şi-a trecut examenul. Noroc că nu putem trăi din vise. Sau în ele.

(sursă foto)