Vă daţi seama că de fapt Tibi Niţu nu a fost forţat să-şi dea demisia pentru că s-a plimbat cu girofar, nu? Acuzaţia e mult mai gravă: a subminat economia naţională. Dar asta va apărea mai târziu, după ce se va emite un rechizitoriu scris de către un procuror nefumător. De ce nefumător? E, hai, că asta vă puteţi da seama şi singuri.

Dacă Tibi Niţu se plimba cu taxiul de câte ori s-a plimbat cu girofarul, jumătate din taximetriştii din Bucureşti trăiau regeşte. Cealaltă jumătate ar fi trăit din tarfiele pe care i le-ar fi perceput lui Oprea. Sau patriarhului. Sau oricărui subminator din ăsta care se plimbă cu girofarul.

Cum ăştia au ars gazu’ de la stat şi n-au decontat bonuri de taxi din bugetul public, uite-aşa mor de foame acuma săracii taximetrişti, care nu-şi mai pot da odraselele la şcoli înalte, nu-şi mai pot lua teren de casă prin locurile piperate ale capitalei. Şi uite-aşa se duce economia de râpă. Să-ţi fie ruşine, Niţule!

Şi ca s-o lămurim, pentru că textul de mai sus e evident echivoc: da, tov. Niţu trebuia să ia taxiul. Sau autobuzul. Sau bicicleta. Aşa cum o fac mulţi (majoritatea/toţi) judecători şi procurori. Pentru că dacă Niţu nu ia taxiul, n-am scăpat de republica feudal-comunistă România.

PS: Faptul că ai luat taxiul nu e, indeed, un motiv bun să ţi se ceară demisia.

(sursă foto)