Aho, aho, copii şi fraţi, prin buzunare vă căutaţi şi scoateţi degrabă tariful standard pentru un astrolog în zonele metropolitane româneşti, cinjʼde euro cum ar veni şi căscaţi urechile pentru 2018.

Berbec. 2018 debutează în forţă ca un berbec de asediu în porţile lipsite de apărare ale unei echipe de Liga 1, rătăcite prin primăvara europeană. Desigur, doar după ce trece mahmureala cruntă post-revelion şi răceala îngrozitoare răsărită de la faptul că aţi tras artificii în pijamale.

Taur. Altă zodie animalieră nefericită, alte veşti juridice, desigur, proaste pentru anul ce începe: clienţi mai puţini, pe care va trebui să-i stoarceţi de bani la limita nesimţirii ca să echilibraţi balanţa contabilă. Ce să-i faci, dacă voiaţi veşti bune, plăteaţi o sută de euro!

Gemeni. Pentru nativii zodiei de aer, 2018 e fix 2017 în oglindă: taxe şi contribuţii, taxe şi contribuţii, contribuţii şi taxe, onorarii în 2019.

Rac. Sunteţi prea sensibili pentru lumea juridică tot mai crudă. Privind adânc în sinele vostru, ştiaţi asta şi când v-aţi apucat de facultate, dar asta este, dacă nu v-a plăcut şcoala să vă faceţi IT-işti, acum puteţi să vă plângeţi de milă cât vreţi.

Leu. Singura zodie care chiar ştie cum rahat stă treaba şi are şi minimă energie să acţioneze, dar ca-n tragediile greceşti, n-are cu cine. Nici în 2018 nu vă ascultă instanţa cu mai mult de-un sfert de ureche, în ciuda răgetului impunător.

Fecioară. Materialişti şi pragmatici, în 2018 reuşiţi în sfârşit să nu mai daţi consultaţii juridice telefonice şi vă propuneţi să tăiaţi factură de cum intră clientul pe uşă. Nu, pledoariile voastre nu devin mai coerente nici anul ăsta.

Balanţă. Pentru nativii cu ascendent tot în balanţă, avem veşti bune: s-a găsit un leac pentru depresia post-proces, dar, desigur, nu vi-l permiteţi. Ceilalţi nativi au noroc în dragoste, dar pierd bani la păcănele anul ăsta.

Scorpion. Sunteţi tot mai irascibili şi vă priviţi clienţii şi adversarii de parcă aţi vrea să-i înjunghiaţi. Deloc paradoxal, specia umană fiind un proiect evolutiv eşuat, asta vă face şi mai interesanţi clienţilor de proastă factură.

Săgetător. După vacanţa judecătorească, se sparge conducta cu onorarii, ceea ce face în sfârşit posibilă plata creditelor pentru nevoi personale luate în 2017. În rest, chestii clasice, Mercur retrograd în februarie şi şanse ridicate de inundaţii în martie.

Capricorn. Zodie cu nativi determinaţi şi pe fază, aşa că avem doar veşti bune, chiar din prima parte a anului, când în sfârşit vă apucaţi de sport, cum v-aţi propus de câţiva ani printre aburii de alcool de la revelion. Nu, juridic vorbind chiar nu vreţi să aflaţi ce vă aşteaptă. Cu plăcere.

Vărsător. Nicio surpriză, pe voi aburii de alcool de la revelion nu vă părăsesc tot anul, dublaţi de greaţa crescândă din instanţă şi de mirosul greu al sălilor de penal. Recomandăm precauţie şi să aveţi la voi brăduţi cu miros frumos, ca ăia de maşină.

Peşti. Avocatura merge tot mai rău, dar din fericire, fetele dă pă Germania produc tot mai bine şi trimit bani acasă fără să mai facă figuri ca-n 2017. Aveţi grijă de ele şi puneţi bani la ciorap, că nu o să fie tinere toată viaţa.