Nota redacţiei: Am primit pe adresa redacţiei următoarea zicere. Asta ca să vedeţi că nu toată lumea e încântată de proteste, chiar dacă nu e PSD-ist. După cum am mai zis, ni se pare că într-o democraţie lumea are voie să-şi spună părerea liber şi fără huiduieli, ci cu contraargumente. Aşa că, dacă aveţi altă părere, nu daţi cu piatra, daţi cu argumentarea. Hai, noroc!

…sau cum să faci parte dintr-o isterie naţională.

Ora 9.00. Mă trezesc să-mi beau cafeaua cea de toate zilele şi ca un dobitoc ce sunt, pornesc televizorul. Şi simt cum inima creşte, creşte si aproape explodează. Stomacul se strânge până ajunge la nivelul de stafidă. Şi nu de mândrie. Nu de fericire. Ci de stupoare şi de nervi….că trăiesc într-o lume populată de oi. Şi mie, în mod ironic, nu-mi plac oile. Nu-mi plac din cauza spiritului de turmă. Trece oaia pe lângă tine, zice hai cu mine la protest, legi şireturile, dai shut down la creier, nu te intereseaza de ce eşti chemat şi te alături. Poate protestu-i ca sa primeşti windows gratis. Sau poate-i ca să se interzică vecinilor să mai dea găuri în pereţi. Ceva bun tot o ieşi.

Pe de altă parte, nu zic…e de apreciat mobilizarea naţională şi trezirea din somn a societăţii. E de admirat că nu mai stă lumea ca popândăul când bravii noştri politicieni fac ceva pe ăia care i-au votat. E de apreciat că lumea se exprimă şi vrea caviar în loc de câcat. Dar hai să urlăm atunci când ştim că protestăm să primim caviar. Şi mai ales ştim ce-i ăla!!!

Şi ca să-mi explic stafida din stomac. Cauza stafidei a fost o tanti cu o voce afectată, care dădea interviu cu pieptu’ băţos scos la înaintare, plină de mândrie, care a ieşit în stradă „să lupte împotriva corupţiei”. Tantiiiiiii citeşte-n pana mea ordonanţa, măcar în timp ce te legi la şireturi. Că dacă citeşti o să constaţi că nici măcar fraierii care au intrat în curtea unui om fără drept şi-au violat un domiciliu nu ies din puşcărie. Corupţia-i exceptatăăăăă! Nici ăia care au furat o găină noaptea dacă au avut norocu’ să fie băgaţi în puşcărie de un judecător scrufulos la datorie nu ies.

Dacă şi-ar fi aplecat puţin părul vişiniu, tuns scurt şi cu permanent a la anii `90 în timp ce-şi lega şireturile şi ar fi citit puţin ordonanţa aia nenorocită poate şi-ar fi dat seama că nu o să primeacă windows gratis şi vecinii tot o să dea găuri în pereţi. Dacă s-ar fi documentat puţin ar fi aflat că ţinem oamenii la puşcărie că-i sport naţional că boborul vrea sânge. Sau păduchi, că de-aia-s cu duiumul în puşcării şi nu mă refer la condamnaţi. Nu contează că unui om i s-a furat găina şi nu-şi mai primeşte găina înapoi sau contravaloarea ei. Ne interesează ca ăla care a mâncat găina să stea în puşcărie muuuult, pe banii contribuabililor (că doar nu-şi plăteşte singur fasolea pe care o primeşte la amiază) să iasă de acolo şi să nu mai aibă nicio şansă de integrare socială că doar „e hoţ” (şi deci tot contribuabilul să-i suporte şomajul). Şi dup-aia statul să plătească despăgubiri că l-a ţinut pe ăla în păduchi (şi ghici cine suportă costurile). Deci tanti…..să ştii şi tu că protestezi ca să dai mai mulţi bani la stat şi nu ca să ai autostradă.

Cât priveşte povestea cu abuzul în serviciu… nici de-acolo nu s-o-nţeles niciun cozonac. Când aud oamenii de dezincriminare se isterizează şi se leagă la şireturi şi dacă-i vorba de dezincriminarea ruptului frunzelor din nuc. Cum doamne să rupă oamenii frunze din nuc. Nişte corupţi! Nu mai fac acuma analiza infracţiunii că mă stafidesc cu totu`. Aia poate mâine…când îmi beau cafeaua înainte să pornesc televizoru`. Numa` atâta zic…atâtea infracţiuni are codul nostru drag că ăştia abuzivii tot pot fi înhăţaţi. Abuzul în serviciu există numa ca să ai temei să-l bagi pe unu-n puşcărie că nu-ţi place faţa lui. Când ai chef. Că doar e un corupt. Cum să umble pe stradă cu faţa aia? Draga mea tăntică ce ţi-ai lăsat cozonacu-n cuptor să ardă-n flăcări…abuzul ăla în serviciu, în mod ironic, e o sabie foarte bună în mâna parchetarilor, a Luluţei şi a dumnezeilor cu ciocănel în mână. Deranjează un om care face ceva bun pentru ţară şi care nu se bagă în troacă că nu e şantajabil şi riscă să pună în pericol şleahta de politicieni? Las că un abuz în serviciu tot ne iese. Că o fi închis ghişeul cu 5 minute înainte de închiderea programului.

Dacă protestai şi tu că nu-i ok să se adopte aşa o măsură prin ordonanţă de urgenţă, veneam fericit la birou. Dacă protestai că poate nu a fost transparentă toată treaba, veneam fericit la birou. Aşa… nu-mi vine decât să emigrez. Sau să-mi trag un glonţ în cap.

La protest, Fănele că de citit n-avem vreme!

(sursa foto)