Ca dovadă că la noi în redacţie cenzura, chiar şi pe subiecte de politică, tinde spre zero (băgăm BIP-uri numai când îl înjură Robi pe Loieru’ că iar i-a furat sandvişul din ghiozdanul cu care vine la lucru), noua noastră colegă de redacţie v-a adunat 10 motive ca să nu mai fiţi aşa răi cu nen’tu Dragnea. Iote-le:

1. Este mare familist

Când putea să propună pe oricine avea chef la şefia Guvernului, Dragnea a ales o rudă, şi anume Sevil Shhaideh. No, acum că n-a ţinut figura şi n-a reuşit s-o facă prim-ministră pe fină-sa (sau ce grad de rudenie or avea), asta e, dar intenţia contează şi îl onorează. El, săracul, n-a avut părinţi cu pile, aşa că s-a descurcat singur şi, acum, vrea să-şi ajute toate neamurile. Cum poate fi condamnat pentru o asemenea iniţiativă (moralmente, că penalmente e altă mâncare de peşte)?

2. Nu este islamofob

Degeaba, Dragnea este exponentul toleranţei, orice aţi zice. Cu toate acestea, a omis să ia în calcul faptul că ţărişoara noastră stă sub o semi-dictatură creştin-ortodoxă şi niciun nostalgic al lui Nea Nelu sau vreun fan de-al lui Fane Babanu’ n-o să agreeze propunerea lui, însă a mizat pe bunătatea sufletească a românilor. Deci, ca politician, e varză, dar, ca apostol al păcii şi iubirii, are o bilă albă.

3. Susţine tineretul

Ca să înţeleagă mai bine doleanţele tinerilor români, Dragnea nu a făcut cercetări sau analize, cum fac toţi neinspiraţii cu ani grei de facultate şi experienţă, ci s-a dus direct la sursă, cuplându-se cu o tânără de 20-şi-un-pic de ani, pentru a avea o perspectivă din interior. Care interior nu ştim, dar ne putem imagina perspectiva.

4. Nu este misogin, ba chiar susţine feminismul

Dovada e clară: Dragnea a propus o femeie prim-ministru (foarte calificată, de altfel) şi a pus pe listele electorale o sexi-pesedistă lipsită de experienţă, de studii şi de materie cenuşie. El nu discriminează pe baza unor criterii irelevante, cum ar fi CV-ul femeilor, ci le încurajează să cucerească politica, pentru că s-a săturat de sausage fest-ul din Guvern, respectiv Parlament.

5. Vrea o ţară ca afară

După ce a văzut atentatele din Franţa şi Germania, Dragnea s-a ambiţionat. Păi numai vesticii ăia să fie băgaţi în seamă de musulmani terorişti? Adică ce, românii sunt mai prejos? A propus-o pe Sevil să vadă toată Europa că şi noi avem musulmani, deci ne ridicăm la standardele U.E. N-a avut succes cu strategia asta, dar poate îi vine vreo idee să facă un Brexit mioritic, să le dea peste nas europenilor că n-avem nevoie de ei sau de fiţele lor.

6. Nu este xenofob

Cine vorbeşte pesedeză sigur speră ca social-democraţii să reinventeze cultul naţionalismului. Nu şi Dragnea! El i-a luat sub aripa lui pe cei de la U.D.M.R., tocmai pentru a le dovedi românilor că maghiarii ne sunt utili atunci când avem nevoie de ceva: kürtös, gulaş sau o majoritate parlamentară, după caz.

7. Este un copil ascultător

A bătut cu pumnii în masă că legea îi interzice să fie prim-ministru, dar s-a potolit şi, luându-şi jucăriile, s-a resemnat. În sinea lui, însă, ştie că legea e nedreaptă, la fel cum, în ochii unui copil, mama e nedreaptă că nu-l lasă să-şi bage degetele în priză, dar n-are încotro şi trebuie să fie cuminte. Până se face mare şi schimbă el Constituţia.

8. Este patriot

Supărat că magazinele sunt pline de produse străine, Dragnea susţine agricultura şi industria românească. Dar nu oricum, ci foarte vehement, dorind să înlocuiască produsele străinezilor cu cele româneşti! Păi şi n-are dreptate? Nu-i mai mişto să fumăm Carpaţi fără filtru în loc de Marlboro? Cine are nevoie de Merţane, când avem Dacia cu tradiţie? Uite d-aia ne-am vândut ţara străinilor, pentru nişte whisky şi portocale.

9. Este modest

Ziceţi voi că Dragnea fură şi e corupt, dar nu e adevărat! Atât de dedicat este poporului român şi idealurilor naţionale, încât nici măcar la dentist nu merge. Alţi politicieni deja şi-ar fi făcut dantura, dar bietul de el nu, deoarece banii de plombe o să-i pună la bugetul de stat pentru creşterea salariilor şi a pensiilor. Na, să mai zică vreunul că Dragnea nu-şi respectă promisiunile electorale!

10. Este un model de curaj şi ambiţie

Dragnea ne dă clasă. Cu o condamnare penală la activ, el are curajul să îi arate cu degetul pe alţii. Câţi dintre voi îndrăzniţi măcar să candidaţi la locale, darămite să vă visaţi premieri sau să sugeraţi suspendarea preşedintelui României? Dragnea vă arată că se poate şi că nu trebuie să vă lăsaţi intimidaţi de o sentinţă penală. Justiţia ne cenzurează, iar Constituţia ne induce în eroare, deci trebuie să urmăm exemplul lui Dragnea: nu ne defineşte cazierul, ci tupeul.

(sursă foto)