Mai nou, subiectul de discuţie în onlineul de lege ferenda e imunitatea crescută a avocaţilor. Imunitatea wannabe. Că la aia pe care o avem acuma răcim la cea mai scurtă vizită în beci (la clientul făcut terci, vorba lui Loieru’). De la doamna Prună care nu vrea imunitate absolută pentru avocaţi, la ambasadorul SUA care nu ne doreşte superimunitate (ăsta are prea multe filme cu Chuck Norris în cap), la mămica penelistă Gorghiu, alt avocat care nu citeşte textele legale înainte să caşte gura, tăţi o sărit cu gura pe avocaţi. Puteau să sară şi ei cu un saridon, cu o aspirină, ceva.

Da’ ştiţi cum îs avocaţii… Sau nu ştiţi. Nu ştiţi, că altfel v-aţi prinde că pe noi nu ne apără nimeni. Doar domnul Florea ne mai apără. De o administrare bună a profesiei. Aşa că noi, după ce am văzut amu-s seara un nou episod din Gâlceava Tronurilor, am zis că ne facem imunitate singuri. Ca Daenerys în scena finală.

Şi dacă scăpăm de-acolo vii ne doare la banană de percheziţii. Doar om fi tătă viaţa-n curu’ gol. S-arătăm că n-avem ce ascunde. Tătă informaţia şoptită de client o să fie la noi în tărtăcuţă. Na, percheziţionaţi-ne dacă mai puteţi!

PS: Ăia de-s informatorii şi acoperiţii din profesie, ăia pe care nici acuma nu vă putem scoate la iveală c-aţi rezolvat problema în Comisie, vă dăm un pont: Focul purifică. Deci s-ar putea să nu treceţi proba de imunitate sugerată de postarea asta.

(sursă foto)