Am auzit că prin birourile supremei, tătă lumea tremură (nu de frig, termostatu’ e pe 26 de grăduleţe). Mulţi tremură de teamă că nu-şi termină de motivat condamnările în dosarele în care încă n-au pronunţat soluţiile şi de rejudecat achitările în dosarele în care există astfel de soluţii definitive. Dar cea mai neagră teamă e că în loc să ia puliţăru’ decizia lu’ Dorel de la Judecătoria întorsura Buzăului prin care achitarea definitivă a lu’ Rarinca din dosarul cu Suprema doamnă s-a transformat în recondamnare definitivă, a scrie dracu’ vreun Alexandri corupt ceva ştiinţific cât stă la beci şi a spulbera mitu’ că doar deciziile ÎCCJ pot lua premiul Nebula.

Din motivu’ ăsta, chiar numa’ din ăsta a mers azi tanti Livia la bilanţu’ lu’ Codruţa. După ce ne-a zis Codruţa câte acadele putem înşira de-a lungul autostrăzilor pe care nu le vom construi nici dacă-i executăm pe toţi din ministerele de resort, după ce le-a mulţumit tot ea americanilor că i-au înlocuit pe ruşi în sfaturile părinteşti de care avem nevoie on a daily basis că noi nu ştim gândi, doar aresta, a luat cuvântul şi Suprema.

„Auziţi bă, ăia de scrieţi prin bulău unde v-am trimis din pix, nu din probe, dacă-l pun pe Balzac pe voi vă rupe-n bucăţi!”

Lângă ea, un tip 3 pe 4, tuns periuţă, şi-a arătat colţii de bulldog şi a tuşit scurt.

„Şezi, Balzac, şezi”, i-a cerut în şoaptă madama.

„Lăsaţi voi preocupările ăstea savante, de zgâriat hârtia. Dacă mă supăraţi fac o propunere să modificăm pedepsele complementare şi vă interzicem retroactiv dreptul de-a consuma hârtia tipografică. Nici procese-verbale de predare-primire bătaie în penitenciar nu veţi mai avea voie să semnaţi. Să vă fie clar.”

Un ziarist mai nespălat, din fundul sălii a îndrăznit să o întrebe:

„V-aţi trezit procuror azi dimineaţă, nu vă supăraţi?”

Pentru că doamna era în toane bune, acuma că şi-a scuipat năduful, i-a replicat zâmbind:

„Nu, măi mucea, s-a luat de la Codruţa, când am dat mâna cu ea. Doar suntem parteneri de nădejde, ce contestaţia mea în anulare?!”

Noapte bună, România!

Ne vedem pe insulă, în Iustopia.

WELCOME TO THE MACHINE!