Că tot e la modă să ne facem fundaţii am zis să avem şi noi una. Chit că nu a trecut criza din imobiliare şi încă mai găsiţi blocuri la care doar fundaţiile sunt gata, apartamentele fiind doar nişte chestii virtuale pe care cei care au plătit deja preţul pentru ele şi le pot imagina în toată splendoarea lor aeriană.

Revenind, chiar dacă noi n-avem o Fundaţie “Loieri” per se, internetul este generos cu noi în fiecare zi, motiv pentru care ziceam că avem, în realitatea virtuală, o astfel de societate de binefacere, în care toţi cei din redacţie ne-am întovărăşit. Şi fiindcă 2012 nu a fost un an rău pentru noi din niciun punct de vedere, ne-am gândit să fim generoşi şi să acordăm şi noi nişte umile distincţii celor pe care îi considerăm Cei mai buni dintre cei mai buni. Voturile au fost unanime, nu au existat opinii separate. Prin urmare, Redacţia Loieri.ro acordă pe anul 2012 următoarele premii constând în felicitări virtuale şi probabil nişte diplome, în funcţie de bugetul rămas după cadourile inexistente pe care le-am împărţit deja prin redacţie:

1. Premiul Roba de Aur în grad de Maestru în Drept penal se acordă domnului conferenţiar universitar doctor Florin Streteanu, decan al Facultăţii de Drept din cadrul UBB Cluj-Napoca. Dincolo de a fi un premiu pentru întreaga activitate profesională de până acum, premiul de faţă i se acordă în calitate de Om. Cu menţiune, flori virtuale şi coroniţă pentru interviul acordat pentru Loieri.ro.

2. Premiul Roba de Aur în grad de Coordonator Juridice se acordă domnului avocat Andrei Săvescu. Dacă sunteţi cititori Juridice.ro nici nu avem ce explicaţii să dăm pentru acordarea premiului. Menţiunea specială, florile şi coroniţa aferente premiului sunt pentru modul total dezinteresat în care colegul nostru Robi Ciobanu a fost promovat pe siteul cu pricina. Mulţumim.

3. Premiul Roba de Aur în grad de (proaspăt) Doctor în Drept şi (proaspăt) Avocat se acordă domnului asistent universitar doctor Daniel Niţu, din cadrul Facultăţii de Drept, UBB Cluj-Napoca, pentru cartea anului 2012, din perspectiva noastră, Imunitatea şefului de stat în dreptul penal, despre care ne-am dat şi noi cu părerea cât ne-a dus capul. Menţiune specială pentru locul 1 pe ţară la examenul de admitere în profesia de avocat.

4. Premiul Roba de Aur în grad de Loieri începători dar promiţători se acordă Redacţiei Lawyr.it şi primului lor număr al revistei cu acelaşi nume. Vă dorim să vă ţină şi să ne ţină pe toţi. Ştiţi voi ce.

5. Premiul Roba de Aur în grad de procuror independent se acordă domnului procuror Rareş Ciauşu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Dacă nu ştiţi, domnul procuror a jucat contra arbitrului şi a câştigat. Plus că a jucat în deplasare. Detalii, aici, la colegii noştri de la Luju.

Cam asta, dacă e să vorbim oamenii de bine. Ca să echilibrăm şi să nu creadă lumea că am devenit sensibili în preajma sărbătorilor, avem şi două premii de-ălea de nu şi le doreşte nimeni să le ia.

Menţiunea întâi (sau Roba de Mătase luată pe Dos) se acordă prim-procurorului Judecătoriei Cluj-Napoca, domnul Eugen Crişan, personajul negativ (nu o zicem noi, că CSM-ul aici) din speţa de la punctul 5. Sperăm să se înveţe minte şi să nu mai amestece în dosarele altora.

Menţiunea suplimentară, dar necesară (sau Roba şifonată în plenul CSM) se acordă domnului procuror Ioan Irimie, de la DNA – S.T. Cluj, pentru numărul de rechizitorii întocmite în 2012 (0 – până la întâlnirea cu domnul Morar şi probabil 1 până la sfârşitul anului, din informaţiile noastre). Nouă ni s-ar fi părut corect să se aibă în vedere şi soluţiile de n.u.p. sau s.u.p., că tot de dosare soluţionate vorbim, dar probabil nici la capitolul ăsta domnul procuror nu stă bine.

Gata! Să vă fie de bine! Să ne vedem mai înalţi în 2013!