Că tot se-nghesuie lumea să păstreze tradiţiile, mai ales în perioada asta de final de sezon, ne-am gândit că n-ar strica ediţia a doua din premiile Fundaţiei noastre. Vă reamintim că discutăm de o fundaţie wannabe, aşa că nu trimiteţi donaţii în conturile noastre bancare că sunt deja poprite de DIICOT şi DNA. Cum de ce?

Pentru că ne-am luat de ei atâta de des, încât ne-au băgat la impozitarea pe mişto, după codul fiscal comentat şi adnotat de ei: “Cel ce face mai mult de două miştouri pe an la adresa aceleaşi instituţii a Statului plăteşte impozit forfecar. Adică îi tăiem sursa. De finanţare.

Prin urmare, iubiţii noştri cititori, doi-trei sau câţi sunteţi, iată pe cine ne-am gândit noi să premiem:

1. Premiul Roba de Aur în grad de avocat, blogger şi om slobod la gură se acordă domnului conf.univ.dr. Radu Chiriţă pentru că ştie să pună atât punctul pe i, cât şi punctul la semnul întrebării. Premiul îl considerăm binemeritat mai ales pentru blogul personal în care nu se jenează (şi foarte bine face) să le arate unora sau altora că şi ei poartă lenjerie intimă care câteodată se murdăreşte şi pute.

2. Premiul Roba de Aur în grad de Studentă la Drept i se acordă domnişoarei Raluca Cîrjan, în principal pentru blogul ei cu acelaşi nume. Premiul se acordă pentru modul liber şi original de a scrie şi pentru stăruinţa sa de a demonstra că nu toţi ăia de la drept au capul plin de rumeguş lingvistic. Vorba unui coleg de redacţie – şcoala ucide creativitatea doar dacă nu ai de unde să scazi.

3. Premiul Roba de Aur în grad de tânăr avocat promiţător i se acordă domnului avocat Sergiu Gherdan. Premiul este acordat atât pentru activitatea ştiinţifică a acestuia, cât şi pentru siteul de promovare a propriului cabinet.

4. Premiul Roba de Sticlă în grad de instanţă de recurs-recurs-recurs i se acordă Curţii Europene a Drepturilor (p)Omului. Premiul este acordat pentru simplul fapt că a reuşit în sfârşit să aducă România în top. Să ne trăiască!

Avem şi anul acesta premiile pentru oamenii mai puţin străluciţi sau lipsiţi în totalitate de strălucire. Unii îi zic Zmeura de Aur. Noi i-am zis: Roba Sintetică cu Miros de Superficialitate.

a) Primul “premiant”: Avocatnet.ro. Să ne înţelegem. Nu e un site prost, nu îi negăm calităţile. Chiar l-am apreciat în câteva rânduri. Premiul de faţă se acordă pentru două aspecte ce nu pot fi trecute cu vederea:

– nu poţi să te numeşti AvocatNet, dacă 80% din ştiri sunt în materie fiscală, majoritatea legate de formularele noi scoase pe piaţă de MFP;

– eşti enervant, superficial, lipsit de conţinut, când îmi tot explici că eşti siteul nr. 1 din România, că ai acum 70.000 de likeuri, acum 80.000 de likeuri etc. etc. Ni s-a părut o campanie de-a dreptul greţoasă.

Ştim, părerea noastră. Aşa-i. Dar părerea noastră e că AvocatNet primeşte anul acesta nepremiul de faţă.

b) Al doilea “premiant”: UNBR. Pentru modul în care nu are nicio conexiune umană cu profesia pe care o păstoreşte, pentru modul în care a eşuat să facă ceva bun din modificările privind publicitatea profesiei de avocat şi pentru câte şi mai câte. Ceva trebuie să schimbaţi, ceva fundamental, în mentalitatea domniilor voastre. Anul viitor noi vă vom arăta ce.

c) Al treilea “premiant”: Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Pentru alegerea Motoc şi nu alegerea Streteanu. People, you suck! Părerea noastră.

Am terminat cu premiile. Să nu uităm însă şi de binefăcători. Sponsorul nostru pe 2013 în materie de dat premii a fost Universul Juridic. Plecăciuni doamnei Nico Solomon, director editorial al editurii Universul Juridic, prin intermediul căreia aţi primit cărţi pe care altfel trebuia să daţi bani. Şi toată lumea ştie că banii costă.

Pentru restu’ lumii: să ne fie cu iertare, n-am avut un Moş mai mare!