Am lăudat noi la un moment dat o carte nou apărută. La un sărci pe goagăl am dat de autor, Dr. Niţu. Nu mare ne-a fost surprinderea când am aflat că e doctor. Nu medic, băi, nu săriţi cu reţetele compensate şi cu durerile cronice! Doctor în drept. Dincolo de a ne uita ca boii la o copertă virtuală am zis: Ce pizda mă-sii, ne face pe noi 50 de Lei? Aşa că toată redacţia a renunţat la chefir pe o săptămână şi am achiziţionat cartea stimabilului.

Vă zicem sincer că e groasă. Cartea. N-am ajuns departe cu cititul, doar cu răsfoitul. Da’ chestia cea mai interesantă din primele 67 de pagini e că, deşi sentinţa prin care CeauşescuL şi poporul + nevasta au fost condamnaţi la decedare prin tragere de buleţi prevedea la finalul dispozitivului că e atacabilă cu recurs, ea a fost pusă în executare la zece minute de la pronunţare. Celeritate, taică, ce mai!

Aşa că vă recomandăm paginile 63-67 şi, dacă vă ţine, toată cartea. Vom reveni sigur pe subiect cu amănunte picante.

PS: Din categoria Ştiaţi că…? Ştiaţi că, pentru procesul mai sus zîs tov. Iliescu a semnat, la 24.12.1989, decret de înfiinţare a Tribunalului Militar Excepţional, instanţă specializată în judecarea cuplului prezidenţial? Nici noi.

PS2: Domnu’ Niţu, vă propunem să veniţi la garderoba avocaţilor să vă dăm o robă, că avem nevoie în profesie de din ăştia ca Dvs. Nu de alta, da’ sunt unii prin sălile de judecată care lasă totu’ la aprecierea Instanţei. Şi pare-ne nouă că Dvs. nu intraţi în această categorie.