Mare tărăboi cu aieste coduri penale rău. După ce au lucrat nişte comisii de specialişti (ori mai puţin specialişti) la ele, au fost violentate în Parlament de nişte agricultori, impresari şi patroni cu 4 clase. Apoi ne-am trezit cu o lege de punere în aplicare a noului Cod de procedură penală ce a făcut gang-bang cu dispoziţiile acestuia. Pe alocuri, a ieşit o varză totală. Şi asta reiese clar din dezbaterile ce continuă a fi purtate între avocaţi, procurori şi judecători.

Şi mai îngrijorător este însă un alt aspect. În două zile trebuie să intre în vigoare ăstea două culegeri de bancuri proaste. Şi DNA s-a trezit că e bai mare în legătură cu unele dispoziţii ce îi favorizează pe infractori. Dincolo de acest bla bla, reţinem ca fiind important faptul că UNBR tace în păpuşoi.

Voi ce pulile dumneavoastră faceţi acolo? Nu vă supăraţi pe noi că vă întrebăm. DNA, ÎCCJ, toţi non-specialiştii lui peşte prăjit joacă tare să modifice nişte prevederi favorabile justiţiabilului iar voi dormiţi în şlapi de plajă. De ce nu săriţi să afirmaţi sus şi tare că procedura camerei preliminare lipsită de contradictorialitate reprezintă o încălcare flagrantă a articolului 6 din CEDO? Vă doare la patină.

Pe voi vă deranjează doar să faceţi propuneri legislative prin care să ne obligaţi să dăm examene la mişto pentru a ne putea apăra clienţii. Că doar e în interesul unora dintre voi să scapaţi de concurenţă. Pe lângă asta, vă mai agitaţi din când în când în legătură cu ceva neica nimeni din Baroul paralel. Că ia ăla ceva onorariu de doi lei din portofelul vostru când exercită fără drept profesia de avocat.

Avem un singur cuvânt – patetic. Sunt curios ce Hercule o să vină în faţa loierilor cu scaun la cap şi să zică “vreau să fiu decanul vost! Hai să luptăm împreună!”. Ce să faci? Să luptăm împotriva cui? Împotriva ălora din Baroul paralel? Nu mersi. Noi ne câştigăm pâinea şi cu ei în peisaj. Să aibă grijă de ei ăi de stau cu urechile lipite de căşti. Vă sugerăm mai degrabă să luptaţi împotriva mentalităţii dumneavoastră. Asta fute de cele mai multe ori meciul.

Poate în loc să purtaţi războaie inutile şi să faceţi propuneri legislative idioate, aţi putea să echilibraţi balanţa şi să nu permiteţi ca DNA şi ÎCCJ să facă pe legiuitorul în acest stat de drepţi.

S-a înţeles acolo… Baroul Bucureşti, Iaşi, Cluj, etcetăreală?