…oamenii pe care îi stimaţi, de care vă este frică, ori pe care îi vedeţi cum vă fulgeră din priviri şi vă condamnă din ciocănel clienţii să treacă şi să facă şi treburi omeneşti…?

Oare cei (cele) ce au dat pedepse cu executare în dosarul transferurilor… au plâns la Titanic? Oare au ros cu patos din pufulete în timp ce Leonardo Di Caprio se pierdea pe fundul oceanului? Oare râd la glumele proaste spuse de cei apropiaţi doar pentru a nu da cărţile pe faţă? Oare respiră acelaşi aer pe care îl respirăm şi noi? Oare…

Sau puteţi să construiţi în capul vostru acea imagine în care cel mai bun avocat din ţară strânge din ochiul maro după o incursiune în bucătăria indiană şi la un moment dat îşi duce mână la fruntea transpirată,  scapând printre dinţi unam uitat să cumpăr hârtie igienică…?

Sau vă puteţi imagina cum Cioclei, Tudorel Toader, Streteanu, Chirică, Viorel Paşca ori alţii stau într-un colţ de cameră şi se întreabă nedumeriţi: oare în ce carte găsesc răspunsul la întrebarea mea?! Sau Chirică să caute răspunsul în cartea lui Francisc Deak… noaptea… sub plapumă… cu o lanternă…?

Sau vă puteţi imagina un poliţist mergând la o facultate unde se dau şi examene iar educaţia fizică e doar un opţional?