Azi, o colegă din redacţie a încercat să intre la un master nenorocit de drept penal aci ni în Inima Transilvaniei. Când s-a întors în redacţie de la examen şi ne-o recitat subiectele, ne-am prăpădit de râs. N-am fi intrat niciunul.

În concluzie, azi o fost ziua în care am realizat că nu suntem genii. Să mă cac în vineri 13. Numai ea e de vină. M-am întors acasă şi mi-am bătut mâţa ce-mi stătea leneşă pă pervaz. Numai aşa… de ciudă.

Apoi, nu ştiu ce m-a făcut să mă gândesc la ce m-am gândit, dar m-am gândit la bobocii ăştia de urmează să ofere viaţă cât de curând tuturor barurilor şi treptelor bibliotecilor din ţară. Şi fără să-mi dau seama, am început să îmi aduc aminte de prima mea zi de facultate.

O fost prima dată când am văzut în acelaşi loc 100 de ciocate roz într-o sală de curs. Mai DJ-ul lipsea pentru a mă crede la o nuntă-n Craiova. Oare o mai rămas trendul cu ciocatele? Am stat de m-am întrebat în legătură cu aiasta problemaţiune.

Pe urmă, am continuat să-mi mai amintesc trebuţe. Multe domnişoare bine îmbrăcate şi cu chipul bine ascuns sub un strat de vopsea nu tocmai mată. După ce mi-am clătit ochii câteva momente, am început să le caut din priviri şi pe colegele studente.

Doar n-o chemat decanul la primul curs din viaţa mea dansatoarele astea exotice într-un număr aşa de mare încât să nu mai intre în sala de curs şi viitoarele mele colege; mă întrebam eu în timp ce îl vedeam pe unu că îşi duce mâna la nas şi apoi şterge mucii de catedră.

A, uite-l şi pe domn profesor. Ce elegant… 

Elegantă o fost şi prima sesiune. Mi-a plăcut atât de mult încât m-am întors şi în restanţe. Şi culmea, le tot vedeam pe dansatoarele ălea exotice.

Poate între timp s-au înscris şi ele la facultate? Mă întrebam eu nedumerit.

…doar că de această dată erau îmbracate casual şi purtau şlapi. Iar în loc de vopsea pe faţă aveau cearcăne şi coşuri.

Oare o expirat licenţa la photoshop sau de ce încep ăstea să arate atât de uman după doar o sesiune? 

 Treburile ăstea o durat aşa… vreo 4 ani. Iar la final, am tras concluzia:

Să mă cac în vineri 13. Ziua în care m-am decis să mă înscriu la Auschwitz, secţia drept comunitar. Ne-au închis timp de 4 ani într-o celulă, iar la final au făcut săpun din majoritatea. Spun asta pentru că după facultate am văzut cum sistemul a început să spele pe jos cu mulţi dintre foştii colegi.

Am zis!